Grčka zabrinuta da li je interesovanje turista stvarno ili virtuelno

Foto: Pixabay

Samo nekoliko dana pre prvog jula za kada je najavljeno otvaranje grčkih granica za veći broj stranih turista, rezervacije avionskih karata i smeštaja ne beleže bitnije promene, piše Katimerini.

Iako svi pokazatelji, od sajtova za turiste, hotela, avionskih rezervacija, ispitivanja javnog mnjenja, pa sve do telefonskih poziva hotelima radi dobijanja informacija, ukazuju na povećano interesovanje za u Grčku, prognoze za naredni mesec, za sada, ne izgledaju drugačije od juna.

Vrlo je malo rezervacija, pa čak ni tada se ne uplaćuju depoziti, iako se turistički radnici trude da privuku sve više turista.

Sve ono što nude avio-kompanije, turistički operateri i hoteli, rezervacije bez avansa, besplatno otkazivanje samo nekoliko dana pre realizacije aranžmana, uz vraćene depozite, govore u prilog činjenici da čak i gotovniske rezervacije, ne mogu da se realizuju do kraja. 

Predstavnici grčke turističke privrede sada izražavaju zabrinutost i pitaju se da li je interesovanje za Grčku stvarno ili virtuelno.

Postavlja se i pitanje kako će se ponašati avio-prevoznici ako ako popunjenost sedišta u avionima bude previše niska.

Nekoliko hotelijera prijavljuje više rezervacija za septembar i oktobar nego za jul, jer kako se dodaje, većina putnika ipak prvo želi da vidi kako protiče sezona.

Međutim, navodi atinski dnevnik, to bi moglo da dovede do iščekivanja u začaranom krugu, koji može da se završi drugim talasom pandemije, koji je već u toku u nekim zemljama.

Kako bi se izašlo iz začaranog kruga, moraće da prođu prve posete tokom jula i na taj način se pokaže da je Grčka zaista sigurna što se tiče pandemije.

Naglašava se da taj probni proces može da traje jedan ili dva meseca i to  bi moglo da znači da prognoze i za jul i za avgust nisu dobre.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara