Grčki Forthnet zvanično postaje deo United Grupe

Foto: Promo

Grčka telekomunikaciona kompanija Forthnet zvanično je postala deo telekomunikacionog i medijskog operatora United Grupe, u okviru koje posluju i kompanija SBB i njeni servisi EON i Total TV, televizije i portali Sport Klub, Nova S i N1.

"Ulazak United Grupe, sa sedištem u Holandiji, na grčko tržište predstavlja korak dalje u njenoj evropskoj strategiji rasta i dodatnog utvrđivanja pozicije lidera u telekomunikacionoj industriji u osam zemalja u regionu", navodi se u saopštenju.

Viktorija Boklag, izvršna direktorka United Grupe, navodi da imaju ambiciozne planove za grčku kompaniju, koji će biti sprovedeni sa novim menadžerskim timom.

"Forthnetov brend Nova, je dobro pozicioniran u Grčkoj i vidimo mnogo poslovnih potencijala. Imamo priliku da na grčkom tržištu omogućimo više zabavnih i sportskih medijskih sadržaja, kako bismo podstakli rast usluga televizije. Uvereni smo da primenom naše stručnosti u oblastima kao što su medijski sadržaj i tehnologija, u kombinaciji sa širom telekomunikacionom ponudom, možemo pružiti vrhunsko korisničko iskustvo i ostvariti svoje poslovne ciljeve", dodaje Boklag.

United Grupa, koja je u većinskom vlasništvu investicionog fonda BC Partners, saopštila je u junu da je prihvatila početni udeo od približno 36 odsto u kompaniji Forthnet.

Od tada je United Grupa povećala svoje vlasništvo na oko 80 odsto. Do kraja godine, nakon što kompanija završi konverziju konvertibilnog duga, udeo United Grupe će porasti na približno 85 odsto.

U skladu sa grčkim propisima, United Grupa je ponudila minimalne obavezne uslove za otkup udela od manjinskih akcionara i očekuje se zvanična objava obavezne tenderske ponude (Mandatory Tender Offer - MTO), koja bi trebalo da bude završena u prvom kvartalu 2021. godine.

Ako United Grupa stekne najmanje 90 odsto običnih akcija kompanije Forthnet po završetku MTO, kroz kombinaciju akvizicija u obaveznoj tenderskoj ponudi ili prava da otkupi udele od preostalih akcionara, na kraju ovog procesa United Group će imati 100 odsto udela u kompaniji.

Forthnet je jedan od vodećih provajdera usluga kućne zabave i komunikacija u Grčkoj - televizije, širokopojasnog interneta i fiksne telefonije, sa oko 1.000  zaposlenih i skoro 1,4 miliona korisnika. Forthnet nudi svojim korisnicima više od 60 kanala putem brenda Nova.

Kupovina Forthneta treća je velika transakcija United Grupe od kada je investicioni fond BC Partners preuzeo većinsko vlasništvo u martu 2019, nakon akvizicija kompanije Tele2 u Hrvatskoj i Vivacom, vodeće telekomunikacione kompanije u Bugarskoj.

Zajedno su akvizicije povećale prihod Grupe na 1,7 milijardi evra. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara