Grčki turizam na testu do sredine meseca

Foto: Pixabay

Nakn što su se pored Atinskog i Solunskog i ostali aerodromi u Grčkoj pridružili dočeku više od 200 letova iz inostranstva, zdravstveni radnici nastavljaju da prate uticaj naredne faze otvaranja zemlje na njenu epidemiološku sliku, piše Katimerini.

U narednih četrnaest dana, u Grčkoj će se znati koliko će se zemlja otvoriti prema stranim turistima, kao i da li će doći do nekih promena.

Vlasti u Atini već duže vreme se trude da, koliko je to moguće, olakšaju dolazak turista u jeku letnje sezone, a nakon postepenog ukidanja mera u borbi protiv pandemije korona virusa.

Pored državljana zemalja Evropske unije i članica Šengenske zone, Grčka od srede prima i putnike iz 14 neevropskih zemalja, uključujući Australiju, Japan, Novi Zeland, Južnu Koreju i Kinu (mada je obostrani sporazum još uvek na čekanju).

Sledeći presek praviće se 15. jula, kada će se odlučivati da li će se produžiti ilu ukinuti zabrana letova iz Velike Britanije i Švedske gde su zaraze korona virusom ostale velike.

Turisti iz Srbije, mogu da putuju u Grčku, ali samo preko Bugarske, jer je granični prelaz sa Severnom Makedonijom, Evzoni, ponovo zatvoren.

Takođe, iz Beograda je juče obavljen i čarter let za grčko ostrvo Skijatos, preneo je Tanjug.

U sredu je u Grčkoj otkriveno 23 nova slučaja korona virusa, dok je 11 bilo sa međunarodnih putovanja.

Iako je Grčka relativno solidna u suzbijanju COVID-19 sa 3.432 slučajeva zaraze i 192 preminula, poslednjih nedelja beleži se porast u broju infekcija.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara