Građani Podgorice se uplašili 5G mreže koja ne postoji

Foto: Pixabay

Pomor vrabaca u Podgorici nije posledica zračenja 5G mreže, već nevremena i naglog pada temperature, saopštio je crnogorski Digitalni forenzički centar, a preneo portal Nova.rs.

"Na portalima se mogu pročitati komentari da su nadležni tokom večeri iskoristili nevreme da krijući postave 5G predajnike i da se jutros već vide posledice, kao i da je narod tražio tu tehnologiju koja se nigđe lakše neće instalirati nego u Crnoj Gori, jer niko ne zna šta je to", naveo je Centar.

KRUŠEVLJANI SE UPLAŠILI DA IMAJU 5G STANICU U GRADU

Dodaje se da vrapci nisu stradali od posledica zračenja 5G mreže, jer se prve instalacije te tehnologije u Crnoj Gori očekuju do kraja 2022. godine.

Nove 5G mreže u Crnj Gori zapravo nema, napominju.

Orintolozi objašnjavaju da je razlog pomora ptica nevreme i nagli pad temperature.

“Pošto su mladim vrapcima ovo prve padavine nakon izlaska iz gnezda, oni nisu očeličeni na ovakvu kišu sa padom temperature od više od 20 stepeni. Jak vetar imao je smrtonosni faktor rashlađivanja. Kiša je padala horizontalno. Sve to je uzrokovalo smrt na stotine njih”, rekao je orintolog Darko Saveljić.

Stanovnici Podgorice su u jutarnjim satima da vide na stotine uginulih vrabaca na trotoarima, zelenim površinama, na potezu od Bazara do Doma zdravlja u tom naselju. 

Veliki broj ptica uginuo je i kod Ekonomskog fakulteta, na Zabjelu, u Tuzima.

Radnici "Čistoće" uklonili su ogroman broj vrabaca u blizini Doma zdravlja i vrtića, a pojedine ptice su ležale na zemlji i još su se mrdale.

BRŽE DO 5G I NOVIH TEHNOLOGIJA USLOV DA BUDEMO SICILIJUMSKA DOLINA ZAPADNOG BALKANA

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara