FOTO: N1

Grabar-Kitarović: Problem Agrokora uglavnom rešen, ostaje da ruske banke pomognu

FOTO: N1

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da je problem Agrokora uglavnom rešen.

Međutim, navela je da bi ruske banke koje su postale vlasnici trebalo da pomognu da se taj posrnuli prehrambeni div postavi na noge, piše Poslovni dnevnik.

O stanju u najvećoj hrvatskoj privatnoj kompaniji šefica države razgovarala je s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom na marginama Opšte skupštine UN-a u Nujorku.

Razgovarali su i o zagađenju vazduha u Slavonskom Brodu, a Grabar-Kitarović je najavila da će se u oktobru sastati s čelnicima ruske rafinerije Zarubežnjeft iz Bosanskog Broda, odgovorne za ekološki problem u hrvatskom gradu s druge strane Save.

Od njih će zatražiti da lokalne stanovnike izvesti o tome šo je učinjeno na prebacivanju rada rafinerije s mazuta na gas.

"Neću reći da podnesu račun, nego da obaveste stanovnike Slavonskog Broda o svemu”, rekla je Grabar-Kitarović.

Predsednica kaže da je stanje u Agrokoru "velikim delom rešeno", nakon nagodbe poverilaca u julu po kojoj je ruska Sberbanka s 39,2 odsto deonica postala najveći pojedinačni vlasnik zadužene kompanije.

"Međutim još nam je potrebna pomoć ruske strane da Agrokor stane na noge i postane uspešna kompanija kroz što će se omogućiti ne samo povrat duga poveriocima, nego i kapital i obrtna sredstva i zarada koja će biti na korist svim zaposlenima, a posebno i kooperantskim kompanijama", izjavila je novinarima nakon sastanka.

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara