FOTO: Pixabay

Hrvatska subvencioniše stanove za mlade i do 51 odsto

FOTO: Pixabay

Od 10. septembra u Hrvatskoj počinju prijave za subvencionisane stambene kredite za mlade, a subvencije se produžuju u zavisnosti od toga koliko parovi imaju ili u međuvremenu dobiju dece.

Prema ovom programu, mladima se subvencioniše plaćanje dela stambenog kredita prvih pet godina otplate, uz godinu dana dodatnog subvencionisanja za svako dete koje porodica već ima, ili dve godine za svako dete koje dobije u vreme subvencionisanja.

Do sada je na ovaj način oko 5.300 porodica dobilo dom, navode u hrvatskom Ministarstvu građevinarstva, a prenose hrvatski mediji.

Program se uz određene novine sprovodi od 2017. godine, a nadležni ističu da će se nastaviti i u budućnosti.

Uslovi da se neko kvalifikuje za subvenciju su da imaju manje od 45 godina i da niti oni niti njihov bračni ili vanbračni drug, životni partner ili neformalni životni partner u vlasništvu nemaju stan ili kuću, ili imaju jedan stan ili kuću koji prodaju zbog kupovine većeg stana ili kuće ili gradnje kuće za vlastito stanovanje.

Visina subvencije iznosi od 30 do 51 odsto, u zavisnosti od indeksa razvijenosti mesta u kom se nekretnina nalazi ili treba da bude izgrađena.

Prijavljivanje po narednom pozivu trajaće od tri do četiri sedmice, u zavisnosti od interesovanja, javljaju hrvatski mediji.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • goran

    CIJIH STANOVA,ONIH STO SU OTELI OD SRBA