Hrvatski sindikat pilota: Bojazan da će se celokupni sistem Kroacija erlajnz raspasti

Iz Hrvatskog sindikata pilota uputili su pismo premijeru i opet ga upozorili na, kako tvrde, alarmantnu situaciju u kompaniji i debakl s izborom novog direktora.

U saopštenju podsećaju da su još u januaru poslali apel predsedniku vlade, a o problemima Kroacija erlajnz na sastanku 14. februara stručnom prezentacijom upoznali su i ministra saobraćaja, piše Hina, prenosi Slobodna Dalmacija. 

"Tada smo upozorili na alarmantnu situaciju u kompaniji i izrazili bojazan da će se celokupni system Kroacija erlajnz raspasti. Nažalost, pokazalo se da smo u pravu. Kompanija je pred kolapsom, a sezona je počela", navode iz Hrvatskog sindikata saobraćajnih pilota. 

Razlog tome je, tvrde, nerealno planiranje rokova za zimsko održavanje aviona zbog čega se s letnjim redom letenja krenulo bez dva vlastita aviona koji će imati kašnjenje s ulaskom u promet od mesec i po dana. 

Zato se, dodaju, na letove aviona Dash Q400 stavljaju Airbusi A319/A320, pa su avioni sa 174 sedišta umesto onih od 76, prevozili po 17 putnika i gubili enorman novac. 

Tvrde da je iz kompanije otišla polovina mehaničara, trećina pilota i četvrtina stjuardesa, a odlazak osoblja nastavio se i u 2018. 

Uz sve to, kompanija godinu i po nema Upravu u punom mandatu. Po treći put ponovljen konkurs i dalje se neobjašnjivo prolongira, upozorili su te naglasili da je za Kroacija erlajnz izbor novog direktora izbor između dve opcije: bankrota ili mogućeg oporavka kompanije.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara