Hrvatski ugostitelji oslobođeni jednog dela naknada

Foto: Pixabay

Svim ugostiteljima i ostalim privrednicima u Hrvatskoj koji koriste državne poslovne prostore i kojima je obustavljen rad na osnovu odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite, neće biti naplaćena kirija dok traju protivpandemijske mere, odlučila je Vlada Hrvatske, preneo je SEEebiz.

Prema rečima ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata, odlukama štaba za borbu protiv koronavirusa od 20. i 27. novembra obustavljen je rad ugostiteljskih objekata, pa je "neophodno da im se pomogne".

Naknade za korišćenje poslovnog prostora u državnom vlasništvu privrednici kojima je rad onemogućen biće smanjene sve dok se mere ne ukinu.

ZAGREPČANI ZAUSTAVILI SVOJ "BEOGRAD NA VODI"

Oni kojima nije obustavljen rad i koji budu imali pad prihoda od 60 i više odsto u razdoblju od 1. decembra, pa sve dok mere budu na snazi, biće oslobođeni kirije srazmerno padu svojih prihoda.

Obračun će se vršiti u odnosu na prethodni mesec, a uslov za dobijanje pomoći biće da se zadrže radnici.

"Vlada je odlukom o otpisu potraživanja po računima za poslovne prostore u državnom vlasništvu od 2. jula ove godine preduzetnicima već otpisala račune za maj i april ove godine u iznosu većem od 5,8 miliona kuna (740.915 evra)", podsetio je Horvat.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara