I proizvođači alkoholnih pića pomažu u borbi protiv koronavirusa

Foto: Pixabay

Svetski proizvođači alkoholnih pića Anhojzer (Anheuser-Busch InBev) i Dijađo (Diageo) doniraće nekoliko miliona litara alkohola, kako bi pomogli u proizvodnji sredstava za dezinfekciju tokom pandemije koronavirsa, piše Poslovni.hr .

„Ovo je najbrži i najdelotvorniji način da podmirimo sve veću potražnju za sredstvima za dezinfekciju ruku širom svieta“, rekao je glavni izvršni direktor Dijađa Ivan Menezes.

Britanski Dijađo će donirati dva miliona litara prečišćenog alkohola od žitarica, a Anhojzer je objavio da će bolnicama u nekoliko evropskih zemalja započeti isporuku planiranih 50.000 litara dezinficijensa, od alkohola dobijenog pri proizvodnji bezalkoholnog piva.

Pomoć ima za cilj da se proizvede više od osam miliona boca sredstava za dezinfekciju, koje će otići zemljama u kojima vlada nestašica.

Anhojzer i Dijađo pridružili su se naporima francuskog proizvođača alkohola Perno Rikar (Pernod Ricard), koji je ranije objavio da će sve destilerije prenamenovati za proizvodnju sredstava za dezinfekciju ruku, piše Business Insider.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara