I PSA Peugeot Citroen pod istragom zbog lažiranja podataka

Francuski istražni organi izvršili su raciju u prostorijama francuske automobilske grupacije PSA Peugeot Citroen, u sklopu istrage oko lažiranja podataka o emisiji štetnih gasova.

"U okviru tekuće istrage o zagađivačima u automobilskom sektoru, PSA je u petak bila predmet posete i zaplene francuskog Generalnog direktorata za konkurentsku politiku, potrošačka pitanja i kontrolu prevare (DGČRF)", navodi se u saopštenju najveće francuske automobilske kompanije, a prenosi agencija Frans pres. 

Racija je izvršena, pošto je testiranjem utvrđeno da tri modela imaju neregularnosti povezane sa emisijom štetnih gasova, navodi se u saopštenju francuskog regulatornog organa, i dodaje da su u pet postrojenja PSA sprovedene racije. Iz PSA poručuju da u potpunosti sarađuju sa direktoratom, navodi AFP. 

Najnovija racija dolazi samo tri meseca posle iznenađujućeg pretresa prostorija kompanije Renault, drugog najvećeg francuskog proizvođača automobila, koji je takođe bio deo nastojanja vlade u Parizu da spreči praksa nalik onoj kojoj je pribegao Volkswagen kada je u 11 miliona dizel automobila ugradio softver za manipulacije vrednostima izduvnih gasova. 

Podsećamo, istražitelji koji su u januaru upali u Renault, nisu našli dokaze da je ta kompanija varala na testovima izduvnih gasova.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara