Foto: Pixabay

Kad vam veštačka inteligencija pronađe selfi iz 15.veka

Foto: Pixabay

Aplikacija FaceApp koja koristi veštačku inteligenciju da bi Vam pokazala kako možete izgledati za 30 godina je postala popularna na globalnom nivou, a sada se pojavila još jedna, AI Portraits (aiportraits.com), koja vašu sliku može pretvoriti u portret, po uzoru na umetnička dela iz petnaestog veka, piše My Modern Met. Sajt koristi algoritam zasnovan na 45.000 portreta.

PROČITAJTE JOŠ:

DNA upozorava - aplikacija FaceApp nije bezbedna!

Instagram ukida lajkove!


 

 

Postoji veliki broj sličnih aplikacija, koje vašu fotografiju mogu pretvoriti u portret, a ono što izdvaja AI Portraits je korišćenje GAN modela. Mnoge aplikacije koriste različite stilove kako bi izmenili boje, a ostavili crte lica netaknutim. 

AI Portraits određuje najbolji stil portreta, tako što analizira sve komponente fotografije uključujući i pozadinu. Time se postižu unikatni 4k portreti, koji izgledaju kao dela starih majstora. 

Kada je FaceApp u pitanju, deo javnosti je kritikovao njihovu politiku vezanu za privatnost podataka, pa su kreatori AI Portraits aplikacije, posebno istakli da se fotografije korisnika obrađuju na njihovom serveru i odmah nakon toga brišu, tako da ne postoji nikakva opasnost od zloupotrebe podataka.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara