Foto: Promo

Kako IBM vidi budućnost AI tehnologije u 2020. godini?

Foto: Promo
Automatizacija, obrada prirodnog jezika (NLP) i izgradnja poverenja u veštačku inteligenciju (AI) oblikovaće napredak te tehnologije u predstojećoj 2020. godini, saopštila je kompanija IBM.

"Široko posmatrano, videćemo sisteme veštačke inteligencije koji putem automatizacije rade lakše i brže za stručnjake iz oblasti obrade podataka, kompanije i potrošače, a NLP će igrati ključnu ulogu u omogućavanju AI sistemima da razgovaraju, debatuju i rešavaju probleme koristeći svakodnevni jezik", navodi se u saopštenju. 

IBM dodaje i da ćemo sa svakim od ovih napredaka biti "svedoci transparentnije i odgovornije prakse u upravljanju podacima veštačke inteligencije, putem alata koji se kreću u rasponu od objašnjenja do detekcije odstupanja".

Oblast veštačke inteligencije (AI) doživela je neverovatan naučni napredak u poslednjih nekoliko godina, od enormno velikih poboljšanja u snazi obrade i računarskoj efikasnosti, do novih uvida u identifikaciji ciljeva, jezika i dubokog učenja. IBM, lider od početaka istraživanja veštačke inteligencije sredinom 20. veka, pomogao je širokom informisanju  o tim uspesima.

Tokom godine, IBM istraživači oborili su sopstveni rekord od 175 redovno prihvaćenih radova na osam AI konferencija, bili su domaćini druge godišnje Istraživačke nedelje veštačke inteligencije u septembru i pokrenuli AI Hardware Center za dodatno istraživanje hardvera sledeće generacije veštačke inteligencije. 

Laboratorija MIT-IBM Watson AI Lab, sada u drugoj godini rada, napredovala je uključivši kompanije Boston Scientific, Nexplore, Refinitiv i Samsung kao prve članove svog novog Programa članstva.

PROČITAJTE JOŠ:


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara