FOTO: Arno Mikkor (EU2017EE)/Flickr

Kandidatu za naslednika Tereze Mej policija došla na vrata

FOTO: Arno Mikkor (EU2017EE)/Flickr

Boris Džonson, favorit britanskih Konzervativaca za naslednika Tereze Mej, suočava se sa kritikama da nije podoban za premijera nakon što mu je policija došla na vrata zbog navodno nasilne svađe sa partnerkom.

Kako izveštavaju britanski i svetski mediji, Džonsonov sused pozvao je policiju kada je čuo „vrištanje, vikanje i zvuke udaranja" iz kuće u kojoj ovaj političar živi sa svojom devojkom.

Policija je izašla na lice mesta i kasnije saopštila da niko u kući nije bio povređen i da nije bilo potrebe da se sprovedu dalje mere, javlja CNN.

Funkcioner opozicione Laburističke partije Kir Starmer na tviteru je objavio link ka priči Gardijana o incidentu uz komentar „Da li je iko ikada bio manje podoban da bude premijer?".

PROČITAJTE JOŠ:

Većina Evropljana veruje da je realan skori raspad EU

Bregzit otvara vrata za ostanak u Velikoj Britaniji

Međutim, politički saveznici Džonsona odbacili su medijske izveštaje o incidentu, navodeći da se radi o privatnoj stvari i običnoj raspravi između partnera. 

Džonson je tvrdokorni pristalica izlaska Britanije iz Evopske unije, a ranije je obećavao da će kao premijer izvesti zemlju iz EU do 31. oktobra. Džonson je najpopularniji kandidat za naslednika sadašnje liderke Konzervativne partie i premijerke Tereze Mej.

Novog lidera stranke, koji će takođe biti sledeći premijer, biraće 160.000 članova Konzervativne partije, a rezultati će se znati posle 22 jula.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara