Kineski ambasador u Izraelu pronađen mrtav u svojoj kući u Tel Avivu

Foto: il.china-embassy.org

Kineski ambasador u Izraelu Du Vei pronađen je mrtav u svojoj kući u predgrađu Tel Aviva u nedelju, javljaju mediji.

Izraelsko ministarstvo spoljnih poslova i portparol policije potvrdili su smrt 57-godišnjeg diplomate, ali nisu komentarisali uzrok smrti. "U sklopu redovne procedure, policijske jedinice su na mestu događaja", rekao je portparol policije Rojtersu.

Izraelska televizija Channel 12, pozivajući se na neimenovane službe hitne medicinske pomoći, saopštila je da su početne indikacije bile da je Du umro u snu od prirodnih uzroka.

Du je postavljen na tu funkciju u februaru usred pandemije koronavirusa, posle trogodišnje staža kao ambasador u Ukrajini. U kineskom ministarstvu spoljnjih poslova bio je 31 godinu i bio je u braku i imao sina, navodi se na veb stranici ambasade.

Njegova smrt nastupila je tri dana nakon što su kineske diplomate reagovale na komentar američkog državnog sekretara Majka Pompea, nakon što je optužio Kinu za izbijanje Covid-19.

U odgovoru objavljenom u The Jerusalem Postu 14. maja, kineska ambasada je rekla da bi SAD trebalo da preuzmu odgovornost za situaciju u svojoj zemlji.

"Trenutno je SAD epicentar pandemije. Ali, trenutnu situaciju u SAD ne uzrokuje Kina, već neaktivnost nekoliko američkih političara koji su propustili priliku da virus stave pod kontrolu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara