FOTO: Pixabay

Kineski turisti u Evropi najčešće idu u istočne zemlje

FOTO: Pixabay

Turisti iz Kine koji putuju u Evropu najviše posećuju istočni deo kontinenta, a broj Kineza koji poseduju pasoš je sve veći, piše portal o kineskom turizmu JingTravel.

Istočnu Evropu posetilo je 36,3 odsto od ukupnog broja kineskih turista u 2018, dok je 32,8 odsto posetilo zapadnu, 16,6 odsto severnu i 14,2 odsto južnu Evropu, prema podacima vodeće kineske turističke agencije Ctrip.

Procenat Kineza koji poseduje pasoš se više nego udvostručio u odnosu na 2015. godinu, kada je iznosio četiri odsto, na devet odsto u 2019, piše JingTravel.

Uprkos očekivanjima da individualna putovanja zamene putovanja u organizovanim grupama, podaci Ctrip pokazuju da se preko 70 odsto rezervacija preko te agencije u prvoj polovini 2019. odnosilo na grupna putovanja.

Istovremeno, procenat kineskih turista u Evropi porastao je za 7,4 odsto u istom periodu, navodi JingTravel.

Takođe, jeftinih i haotičnih grupnih putovanja je sve manje, a zamenila su ih putovanja koja ne podrazumevaju organizovane prinudne odlaske u šoping ili na večeru, već su fokusirana na kulturne sadržaje.

Još jedan pokazatelj je porast broja privatnih turneja po Evropi za grupe od tri do četiri osobe, koji se u 2019. uvećao za 120 odsto u odnosu na 2018, piše JingTravel.

PROČITAJTE JOŠ:

Više stranih turista u Srbiji, ali troše manje

 

Zašto se turisti iz Kine sve više okreću Evropi

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara