Foto: Nova ekonomija

Kolektivni otkaz! Povišica od 25 evra nije bila dovoljna

Foto: Nova ekonomija
Radnici jedne benzinske pumpe u Trebinju dali su kolektivni otkaz, jer vlasnik nije hteo da im da povišicu od 50 evra, piše Politika.

Njihov osnovni zahtev odnosio se na povećavanje plate koja je u tom trenutku iznosila 250 evra. Međutim, poslodavac je ponudio 25 evra povišice od traženih 50, ali kako su radnici procenili, to nije bilo dovoljno da ih zadrži na radnim mestima.

Radnici su potom stavili ključ u bravu, spakovali se i obavestili gazdu o kolektivnom napuštanju radnih mesta.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovaj nesvakidašnji potez nekada zaposlenih u Trebinju, tamošnji mediji okarakterisali su kao pokazatelj nedostatka radne snage, te da radnike u Republici Srpskoj mogu samo veće plate da zadrže od odlaska u druge zemlje.

Iako su nedavno uvedene olakšice za poslodavce, to nije bio dodatan stimulans za poslodavce da „otvore" svoje budžete za plate radnicima.

Vlasti u Republici Srpskoj obećale su pre nekoliko meseci prosečne plate od 500 evra, dok bi minimalna bila 250 evra, smatrajući da bi republički prosek trebalo povisiti podizanjem najnižih plata, a ne rastom primanja u administraciji i državnoj službi.

Kako Alternativna televizija izveštava, vlasnik pumpe je bišvi rukometni reprezentativac Vlado Mandić, koji je prvo zamolio radnike da se strpe nekoliko dana, ako kako dogovor nije postignut, on je raspisao novi konkurs za radnike.

Oni dalje navode, da je Mandić čak najavio da će podneti i krivične prijave protiv nekadašnjih radnika, koje su podržali i anketirani građani Trebinja.Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Penzioner

    Bravo, tako treba, sve dok nove gazde ne shvate da je radnik taj koji donosi zaradu, a nabavka stanova, kuca, kola i putovanja gazda.

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.