Koronavirus registrovan u više Amazonovih skladišta, radnici štrajkuju

Foto: Pixabay

U deset skladišta kompanije američke Amazon širom sveta pojavili su se slučajevi zaraze koronavirusom, a kompanija trpi sve veći pritisak sindikata i grupa za prava radnika da ih zatvori, prenosi portal Biznis insajder (Business Insider) pozivajući se na lokalne medije.

Zaposlenima u Amazonovim skladištima u sedam američkih država radnicima je testom potvrđen koronavirus, a prvi slučaj zaraze desio se u dostavnoj stanici u Njujorku, koja je privremeno zatvorena.

Američka grupa za prava radnika Atena (Athena) saopštila je da su Amazonovi radnici u skladištu na Staten Ajlendu u Njujorku morali da nastave rad i tokom čišćenja posle potvrđenog slučaja zaraze. 

Amazon je već potvrdio da su u tri skladišta u Evropa (dva u Španiji, jedno u Italiji) već utvrđeni slučajevi zaraze, ali je kompanija isključila mogućnost njihovog zatvaranja, zbog čega su njeni radnici u Italiji štrajkovali. 

U kompanijinom skladištu u Italiji dvojici zaposlenih je testom potvrđen koronavirus. 

 “Nažalost, morali smo da donesemo odluku da stupimo u štrajk, jer ne možemo da radimo bezbedno”, rekao je jedan radnik u Amazonovom skladištu u Pjaćenci, na severu Italije.  

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara