Sebastijan Kurc FOTO: @sebastiankurz

Kurc podržao kandidaturu Manfreda Vebera za predsednika EK

Sebastijan Kurc FOTO: @sebastiankurz

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc podržao je kandidaturu Manfreda Vebera za mesto predsednika Evropske komisije na predstojećim izborima za Evropski parlament i zatražio da pristupna perspektiva za zemlje Zapadnog Balkana postane realnost.

"Sve drugo bi bilo nefer prema kandidatima", rekao je Sebastijan Kurc na sednici Evropske narodne partije (EVP) u Beču, ukazujući na napredak u rešavanju spora oko imena Makedonije, kao i dijaloga Beograda i Prištine.

Što se Vebera tiče izrazio je zadovoljstvo što se nemački hrišćansko-socijalni političar odlučio na kandidaturu dodajući da je to važan korak.

Istovremeno su Kurc i Veber, u svojim obraćanjima, oštro kritikovali "populiste" i upozorili na opasnost da se građani upadnu u njihovu zamku.

Naglasili su značaj EVP za dalji razvoj EU, a Kurc je dodao da evropske vrednosti i demokratija nisu nešto o čemu se može pregovarati i da su oni osnova za uspeh Evrope.

Takođe je naglasio da ne smeju postojati članice drugog reda, te da je potreban fer odnos.

Kritikovao je podele na sever i jug, kao i istok i zapad, dodajući da EU može biti snažna samo ako su sve članice jedinstvene.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara