Foto: Pixabay

Majkrosoft obećao da će počisti zagađenje koje je napravio

Foto: Pixabay
Kompanija Majkrosoft (Microsoft) najavila je da će do 2030. godine korišćenjem obnovljivih izvora energije i drugih čistih tehnologija iz životne sredine eliminisati više gasova staklene bašte i drugih zagađivača nego što ih proizvod.

Tehnološki gigant je takođe najavio da će do 2050. anulirati svo zagađenje koje je firma proivela od svog nastanka 1975. godine.

Mere koje će Majkrosoft preduzeti jesu povećano plaćanje ekoloških taksi, besplatno davanje tehnologije koja za cilj ima smanjenje emisija gasova staklene bašte, kao i osnivanja novog ekološkog fonda za sada vrednog jednu milijardu dolara. 

Tehnološki gigant iz Redmonda je najavio i da će sprovoditi smanjenje svojog uticaja na životnu sredinu u celokupnom lancu proizvodnje i distribucije, a da će se za pet godina napajati isključivo iz obnovljivih izvora energije.

Najavljene mere su najveća obaveza koju je bilo koja velika tehnološka firma preduzela u istoriji, obzirom da ostali konkurenti nisu saopštili kada planiraju da svoje emisije smanje ispod nule.

PROČITAJTE JOŠ:


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara