FOTO:Glitch twitter

Mala crna haljina dizajnirana uz pomoć veštačke inteligencije

FOTO:Glitch twitter

Modni brend Glič (Glitch), dizajniran uz pomoć veštačke inteligencije, osmislile su dve studentkinje koje žele da inspirišu žene da se uključe u mašinsko učenje i osmisle alatke koje se oslanjaju na veštačku inteligenciju, piše Svetski ekonomski forum.

Studiranje Pinar Janardag (Pinar Yanardag) i Emili Salvador (Emily Salvador) na MIT rezultiralo je osmiljšavanjem programa koji je napravio novu verziju "male crne haljine”. U njihovoj verziji, asimetričnu haljinu sa jednim normalnim i jednim zvonastim rukavom.

Polovina prihoda od male crne haljine donira se socijalnom preduzeću AnitaB.org koje podržava žene koje ulaze u oblast nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM).

Istraživanje predviđa da je 50 odsto šansi da će veštačka inteligencija nadmašiti ljude u svakom poslu do 2062. godine i automatizovati sve poslove za 120 godina.

Međutim, rezultati ukazuju na velike regionalne razlike. Azijski ispitanici očekuju da će visok nivo mašinske inteligencije (HLMI) transformisati svet ranije nego što to predviđaju drugi regioni.

Na taj način, mašine sa samostalnim radom moći će da izvršavaju zadatke efikasnije i jeftinije od radnika, što uključuje aktivnosti kao što su dizajniranje odeće i druge kreativne funkcije.


Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara