Ilon Mask FOTO: Flickr

Ilon Mask najavio otkup akcija Tesle po ceni od 420 dolara

Maskovi tvitovi o privatizaciji Tesle uplašili investitore

Ilon Mask FOTO: Flickr

Izgleda da je Ilon Mask uplašio investitore svojim tvitovima.

Sada članovi odbora kompanije Tesla motors, navodno, mahom angažuju advokate kako bi bili spremni da se suoče s potencijalnim posledicama i kupovinom akcija, koje je najavio Mask.

Prošle nedelje Mask je šokirao najavom da razmišlja o privatizaciji Tesle otkupom akcija po ceni od 420 dolara. Ubrzo posle toga, akcije Tesle skočile su na 379 dolara, prenosi B92.

Korak koji su ispratili svi svetski mediji očekuje se da će da izazove još veće probleme za proizvođača električnih vozila. Spekuliše se, naime, da je sve ovo bio pokušaj Maska da manipuliše cenom, što je nezakonito.

Kasnije je Mask pokušao da se opravda, i rekao da ima novac za otkup, da sarađuje sa mnogim drugim kompanijama, bankom Goldman Saks, pa čak i s vladom Saudijske Arabije.

Nezavisni direktori navodno su angažovali ugledne i poznate koji bi pomogli u radu sa komisijom za hartije od vrednosti, penosi B92. Članovi odbora su zabrinuti zbog činjenice da se istraga, koja je u ranoj fazi, može pretvoriti u potpunu istragu koja može imati značajan negativan uticaj na akcije kompanije.

Svejedno, njegovi tvitovi su dočekani s velikim negodovanjem među članovima i kolegama.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara