Microsoft dobio pohvale od najvećeg rivala - Applea

Proizvođač iPada i iPhonea, Apple, iznenadio je i najveće fanove pohvalivši uspehe Microsofta i predstavivši tablet računar koji koristi program Adobe.

„Ko zna više o produktivnosti od Microsofta?" izjavio je sadašnji direktor Applea, Tim Kuk. 

Na Appleovoj prezentaciji 9. septembra pohvalio se i time da je novi tablet računar iPad Pro kompatibilan sa Microsoftovim programskim paketom Office 365. 

Ono što je još više zbunilo fanove Applea je što ovaj računar, koji će biti predstavljen u novembru i biti 12,9 inči po dijagonali u poređenju sa standardnih 9,7 inča, koristi program Adobe. 

Adobe, čiji je program za video sadržaje Flash bio prognan iz operativnog sistema za mobilne uređaje iOS 2010. godine, imao je priliku da na Appleovom događaju predstavi novu aplikaciju napravljenu za iPad Pro, pod nazivom Photoshop Fix. 

iPad Pro će imati dva dodatka do sada neviđena kod Applea – futrolu na kojoj je tastatura i olovku za precizniji rad na ekranu, što su opcije koje Microsoft nudi na tabletu Surface. 

"Pomislilo bi se da je reč o paradi konkurenata koji se zaklinju na vernost", procedio je kroz zube izveštač o visokoj tehnologiji Valt Mosberg koji je uživo izveštavao o ovom događaju za informativni sajt Re/Code. 

"I zaista na vrbi je rodilo grožđe: Microsoft se neočekivano pojavio na događaju Applea", naslov je na sajtu Mashable. 

Osnivač Applea Stiv Džobs, koji je preminuo pre četiri godine, bio je poznat po nemilosrdnim kritikama Microsofta. 

Nije retkost da se u kafeima San Franciska korisnici Applea i Microsofta raspravljaju sa istim žarom kao i navijači sportskih timova.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara