Milo Đukanović FOTO: Facebook

Milo Đukanović potpisao ugovor za koncesiju koju gradi njegov sin

Milo Đukanović FOTO: Facebook
Blažo Đukanović, sin predsednika države Mila Đukanovića uzeo je milion i po evra kredita kod Hipotekarne banke, za gradnju mini hidroelektrana u Kolašinu.

Odluku o dodeli koncesije za elektranu Bistrica Blažu je 2016. potpisao njegov otac Milo Đukanović, tadašnji premijer, pišu Vijesti.

Kako piše ovaj podgorički list, kao garanciju da će vratiti kredit, mlađi Đukanović založio je svoja dva poslovna prostora od 412 i 47 kvadrata u zgradi Vektra, koje je na poklon dobio od strica Aca Đukanovića.

Hipoteku na atraktivnu imovinu u prizemlju Vektre banka je upisala pre dva dana u katastarsku Upravu za nekretnine, nakon što je Blažo krajem decembra uzeo milionski kredit.


Naslednik lidera DPS dužan je da kredit vrati u roku od deset godina, a krajnji rok, kako se navodi je 1. septembar 2029.

Banka je upisala i zabranu otuđenja i opterećenja, kao i izdavanja u zakup bez njene saglasnosti.

Kompanija koju mlađi Đukanović ima sa svojim partnerom Ivanom Burzanovićem, u više navrata uzmala je kredite, u to uglavnom preko svoje sestre firme BB solar koja ima na svoje ime uknjižene poslovne prostore u zgradi Crolinga stotinak metara udaljenoj od Vektre.

BB solar je pre dva meseca založila svoja četiri poslovna prostora od 84, 78, 9 i 43 kvadrata, na ime sestre firme BB hidro, kao garanciju u iznosu od 30 hiljada evra namenjenu Ministarstvu ekonomije.

"Garanciju je izdala Prva banka, vlasništvo Blažovog strica Aca Đukanovića, a korisnik garancije Vlada Crne Gore, Ministarstvo ekonomije", pišu Vijesti.

BB solar i BB hidro su kompanije koje je mlađi Đukanović registrovao za proizvodnju električne energije.

List dodaje da je time "zatvorena finansijska konstrukcija" neophodna za početak gradnje dve mini hidroleketrane koje Đukanovićeva firma planira da gradi na vodotocima u Kolašinu.

Kompanija sina šefa države planira gradnju hidroelektrana na vodotocima Bistrica i Slatina.

Odluku o dodeli koncesije za elektranu Bistrica Blažu je 2016. potpisao je njegov otac Milo Đukanović, tadašnji premijer.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara