Na aerodrom kao u šoping mol, radi kupovine i zabave

Rukovodioci nekoliko aerdoroma širom sveta odlučili su da iskoriste potencijal mnoštva radnji, prodavnica, restorana, čak i bioskopa u svojim zgradama, tako što su otvorili svoja vrata i za ljude koji ne putuju.

Šest aerodroma u Sjedinjenim Američkim Državama je otvoreno, ili je u planu da se otvori, za ove posetioce koji dolaze samo da provedu dan u kupovini ili sede u kafićima, prema pisanju portala Svetskog ekonomskog foruma.

Na aerodromu u Singapuru je čak izgrađen desetospratni kompleks nazvan „Dragulj", koji sadrži džinovski vodopad, 280 radnji, bioskop, supermarket i hotel, a otvoren a za sve posetioce.

Vlasti u Singapuru očekuju da oko 50 miliona ljudi poseti ovu atrakciju svake godine, od čega bi dve trećine trebalo da budu stanovnici Singapura.

U SAD, aerodromi u Pitsburgu u Pensilvaniji i Tampi na Floridi otvorili su se za ograničen broj posetilaca svakog dana, mada moraju da se najave unapred zbog bezbednosnih provera. Međutim, jednom kad budu prihvaćeni, posetioci su slobodni da šetaju skoro bilo gde na aerodromu.

Pošto prijavljivanje na letove ponekad traje dugo, upravljači aerodroma sve više pokušavaju da učine to iskustvo prijatnim za putnike, tako što otvaraju atrakcije kao što su umetničke izložbe, igraonice i gurmanske restorane.

Na aerodromu u Amsterdamu nalazi se ispostava Rijksmuseum galerije, aerodrom u Vankuveru ima džinovski akvarijum sa hiljadama morskih biljaka i životinja. Aerodrom u Hong Kongu, sa druge strane, ima dva šoping centra, više od 350 prodavnica i restorana.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara