Bolonja FOTO:Vikimedia

Najmanje 20 osoba povređeno u eksploziji kamiona u Bolonji

Bolonja FOTO:Vikimedia

Kamion koji je prevozio zapaljiv materijal eksplodirao je danas na putu na periferiji italijanskog grada Bolonje, a povređeno je najmanje 20 osoba.

Kako navodi agencija Ansa, eksploziju je najverovatnije izazvao sudar tog kamiona i nekoliko automobila.

Visok plamen i gust dim vide se iz mnogih delova grada, a izgorela su i vozila na obližnjem placu za prodaju automobila.

Italijanska agencija je prethodno izvestila da je odjeknula i serija eksplozija. Veruje se da je desetak vozila eksplodiralo.

U toj oblasti prozori na pojedinim kućama su se razbili. Ansa navodi da je saobraćaj na lokalnom auto-putu obustavljen u oba pravca kao i da su se eksplozije čule u široj oblasti tog grada na severu Italije.

Na video snimcima i fotografijama, objavljenim na Tviteru, vidi se velika vatrena lopta i dim kako se uzdižu iznad Bolonje. Prema navodima svedoka, došlo je do sudara, a požar je izbio pošto je jedno od vozila eksplodiralo.

Pojedini mediji izveštavaju da se zapalio teretnjak koji je prevozio zapaljiv materijal. Nesreća se odigrala nešto pre 13 časova. Eksplozije su uznemirile stanovnike koji tvrde da su im se kuće zatresle.

Vatrogasci se bore sa požarom. Aerodrom u Bolonji je na Tviteru objavio da nije ugrožen i da se letovi obavljaju normalno. Zbog incidenta na auto-putu, došlo je do eksplozije, što je dovelo do požara, saopštila je bolonjska poloicija. Lokalni mediji javljaju da je na mestu požara vatrogasna ekipa koja se bori sa vatrenom stihijom, kao i ekipa Hitne pomoći, dok helikopteri nadleću to područje.

 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara