Foto: Pixabay

Nedostatak radne snage najveći problem za Glovo

Foto: Pixabay
Najveći izazov sa kojim se Glovo i slične kurirske službe susreću na tržištu jugoistočne Evrope je nedostatak radne snage. Iako je tom startapu potrebno više hiljada dostavljača, stopa nezaposlenosti od samo 1% u Bukureštu predstavlja otežavajuću okolnost za širenje poslovanja u Rumuniji, naveo je šef Glovoa u toj državi Viktor Rakariu.

On je u intervjuu za portal Biznis rivju (Business Review) nakon pokretanja servisa u devetom po redu gradu u Rumuniji naveo ta kompanija želi da se proširi na sve gradove u toj državi sa više od 200.000 stanovnika.

Glovo trenutno svoje usluge pruža u 257 gradova i 33 države, a u Rumuniji ima 10.000 registrovanih i 3.000 redovno aktivnih kurira.

Rakariu je naveo i da će nakon nedavnog [irenja kompanije u Poljskoj zaposliti 40 novih inžinjera i 50 tehičkih eksperata, koji će činiti okosnicu njihovog drugog tehničkog centra u Evropi.

"Poljska je postala neverovatno atraktivna destinacija za tehnološke startape, kojitamo  počinju da osnivaju i grade svoje timove, zbog naučne istorije te zemlje i uspešne ekonomije… Poljska je ogromna, očekujemo da će uskoro postati jedno od naših najvećih tržišta”, ocenio je Rakariu.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Piramida

    Pa naravno da je manjak radnika, jer niko neće da radi 10 sati dnevno za 2000 dinara. Nema toliko naivnih, a i oni brzo shvate sistem prevare.