FOTO: Nova ekonomija

Nemačka kompanija blokirala račun opštine Budva

Nova ekonomija, Dušan Đorđević

Sa računa Opštine Budva biće prisilno naplaćeno osam miliona evra zbog duga nemačkoj kompaniji WTE Otpadne vode, a sud je zatražio od crnogorske centralne banke da odmah blokira gradski račun, javio je RTS portal.

Dođe li do naplate, poznato crnogorsko letovalište moglo bi da se nađe u ozbiljnim finansijskim problemima, bez novca za plate zaposlenima i za ulaganja.

Sud je prihvatio dokaze kompanije, 15 faktura koje su od početka marta 2017. do juna 2018. dostavljene lokalnoj upravi na ime ugovorenih obaveza za rad i održavanje postrojenja za obradu otpadnih voda u bečićkom naselju Vještice.

RTS navodi da je nemačko-austrijski koncern WTE/EVN uoči Nove godine od države Crne Gore, aktiviranjem garancija, već naplatio 29,3 miliona evra, a sada će naplatiti još osam miliona evra.

Podsećamo, poslednji put se nemačka kompanija spominjala u regionalnoj javnosti kada se prošlog leta u Bečićima izlila kanalizacije na promenadi u Bečićima, ispod hotela Belvi i Montenegro.

RSE je preneo tada da će hotel Belvi Iberostar tužiti WTE, nemačku kompaniju koja upravlja postrojenjem za otpadne vode, jer će zapadnoevropski turoperatori od hotela tražiti odštetu zbog nezadovoljstva gostiju. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara