FOTO: @WhiteHouse

Nije postignut dogovor između Donalda Trampa i Kim Džong Una

FOTO: @WhiteHouse
Bela kuća je saopštila da nije postignut dogovor između predsednika SAD Donalda Trampa i lidera Severne Koreje Kim Džong Una na samitu u Hanoju.

Portparolka Bele kuće Sara Sanders je rekla da su razgovori dvojice vođa bili konstruktivni, ali da u ovom trenutku nije došlo do dogovora. Ona je najavila dalje razgovore u budućnosti, prenosi CNN.

Otkazan je i planirani ručak Trampa i lidera Severne Koreje. Oni su odvojeno napustili mesto samita u Hanoju bez ranije najavljene ceremonije potpisivanja dogovora i konferencije za novinare.

Medijima se potom obratio Tramp koji je rekao da su to bila "dva produktivna dana".

"Ali sporazum nismo postigli. Imali smo dobre sastanke, ali nisam mislio da je pametno da sada nešto potpišemo. On je zanimljiv lik...", rekao je Tramp.

Rekao je da nisu odustali ni od čega i da Severna Koreja ima velike potencijale. On je dodao da je Kim Džong Un želeo ukidanje svih sankcija.

"Nismo na to mogli da pristanemo, no radićemo dalje na tome, zasad - sve sankcije ostaju", kazao je Tramp i dodao da je lider Severne Koreje obećao da neće izvoditi nuklearne i balističke testove.

Tramp je naveo i da je kraj samita sa Kimom bio "veoma prijateljski", ali da za sada ne planira novi susret sa severnokorejskim liderom.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara