Elitni hotel FOTO: Pixabay

Njujorški Plaza hotel postao vlasništvo Katara

Elitni hotel FOTO: Pixabay

Ultra bogata zalivska država Katar, skoro je kupila obeležje koje je nekada pripadalo predsedniku Donaldu Trampu i hotelijeru Konradu Hiltonu…

Naravno, govorimo o ikonskom Plaza hotelu koji se nalazi na jugoistočnom uglu Central parka na Menhetnu, koji je ovaj arapski gigant skoro kupio. Hotel je kupljen po ceni od 600 miliona dolara, a zapravo, kupljen je udeo od 75 % koji je bio u vlasništvu indijske Sahara grupe i 25 % koji je bio u vlasništvu njujorškog investitora Ashkenazy Acquisition Corp. i njegovog partnera, saudijskog princa Al-Valeda bin Talala. Transakcija je kompletirana 2.jula, i sada je upisana kao jedna od najeminentinijih prodaja u kojima je Katar ikada učestvovao.

Katar već deset godina unazad kupuje top hotele i luksuzne posede na zapadu, pa već u svom posedu ima The Savoy i The Connaught u Londonu. Prodaja poseda iz 1907.godine deo je inicijative za pomeranje sredstava ove zemlje iz biznisa gasa i nafte u druge industrije. Plaza hotel u Njujorku bogat je istorijom, a sada je dodao novi biser u kruni Katara. Sigurni smo da ćemo veoma brzo osetiti prisustvo Arapa u hotelskoj industriji širom sveta.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara