Unutrašnjost restorana je fascinantna FOTO: LuxLife

Norvežani za nekoliko dana otvaraju prvi podvodni restoran u Evropi

Unutrašnjost restorana je fascinantna FOTO: LuxLife

Prvi evropski podvodni restoran otvara se u Norveškoj, a dosad je mesto za ručak među morskom florom i faunom rezervisalo više od 7.000 znatiželjnika.

Smešten u južnome delu Norveške, restoran podseća na ogromnu betonsku cev, delimično potopljenu u Severno more. Norveški naziv mu je Under, što znači i čudo.

Dizajn potpisuje norveška arhitektonska kompanija Snoehetta, koja je učestvovala u izradi nacrta za zgradu Opere u Oslu i za Nacionalni memorijalni muzej 11. septembar u Njujorku. 

"Fascinantan je upravo ovaj silazak kroz zgradu prema podmorju...Velik transparentni prozor u prvi plan stavlja podmorje, ali nemate osećaj da ste u akvarijumu", kaže predstavnik kompanije Kjetil Tredal Torsen.

PROČITAJTE JOŠ:
Norveška otvara prvi podvodni restoran u Evropi 

VIDEO Plutajući bungalovi više nisu zanimljivi, Maldivi dobijaju prvu podvodnu vilu


Tredal Torsen kaže da je konstrukcija napravljena tako da se može nositi i sa neuobičajeno lošim vremenskim uslovima i da je izgrađena na način da može izdržati ono što je nazvao "talasom veka". 

Gosti će moći da uživaju u obroku čija su osnova morski plodovi i namirnice lokalnih dobavljača. Cena obroka po osobi iznosiće i do 3.700 kruna ili oko 430 evra, uključujući piće.

"Cilj nam je da 50 posto gostiju koji ondje budu jeli, provedu noć u hotelu ... Predviđamo da bi svake godine ovde moglo jesti oko 12.000 ljudi", kaže Gut Ubostad, jedan od dvojice braće, vlasnika restorana i obližnjeg hotela. 

Današnjem svečanom otvorenju prisustvovaće prijatelji i porodica vlasnika, a prvi gosti će moći uživati u dobroj hrani i ambijentu početkom aprila. 

U svetu je samo nekoliko podvodnih restorana, većinom u tropskim državama poput Maldiva.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara