Nova aplikacija za jeftinije onlajn oglašavanje stiže iz Hrvatske

Pixabay

Motivisane činjenicom da najveće mreže za oglašavanje ne nude raspodelu budžeta kod svoje konkurencije, IT kompanije sa sedištem u Zagrebu i Splitu, "Airt" i "SeekAndHit" zajedno su rešile taj problem firmama razvivši uslugu pod nazivom "Captin.ai", piše hrvatski portal poslovni.hr.

"Captn.ai" predstavlja prvu softversku uslugu za marketing koja je razvijena u Hrvatskoj, na bazi veštačke inteligencije. Reč je o platformi za optimizaciju kampanje oglašavanja na više različitih, konkurentskih platformi.

Za početak nudi usluge na različitim kanalima oglašavanja, poput "Gugla", "Džimejla", "Jutjuba", "Fejsbuka" i "Instagrama". Kako kažu, planiraju da takav pristup omoguće i na ostalim platformama, kao što su "Jandeks" i "Bing".

Suosnivač kompanije "Airt", Davor Runje, kaže da je aplikacija zamišljena kako bi preduzetnicima smanjila troškove kampanje i do 25 odsto, jer se one često sprovode na više mesta. 

"Češća je situacija da se rade kampanje gde se, na primer, 20 odsto budžeta oglašavanja planira za oglase na "Guglovom" pretraživaču, 40 na displej oglasima te kompanije, a 40 odsto ode na "Fejsbuk".

Nijedna od tih platformi, međutim ne nudi mehanizam za automatsku optimizaciju budžeta među konkurentskim kanalima plasiranja oglasa", objasnio je Runje kako su došli na ideju za zajednički poslovni poduhvat.

Mario Frančešević, osnivač kompanije "SeekAndHit" naglašava da im je cilj automatizacija celog procesa oglašavanja na internetu putem nove aplikacije, jer u optimizaciji onlajn kampanje često dolazi i do greške, a ima i kako dodaje mnogo "ručnog" rada koji često zamara, pa se očekuje i velika ušteda vremena, naročito u velikim kompanijama, dodao je on.

"SeekAndHit" je zadužen za razvoj aplikacije i njenu integraciju sa platformama, dok "Airt" radi na mehanizmu za preraspodelu budžeta za marketing.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara