Čelični delovi FOTO: PIxabay

Nova vlada Italije odložila primopredaju čeličane Ilva

Čelični delovi FOTO: PIxabay

Nova italijanska vlada odložila je za dva i po meseca planiranu primopredaju čeličane Ilva multinacionalnoj korporaciji ArselorMital.

Rok za promopredaju najveće čeličane u Evropi i velikog zagađivača pomeren je na 15. septembar, pošto Rim traži više vremena radi poboljšanja uslova ugovora, izveštava Rojters.

U čeličanu u južnoj Italiji je 2015. godine uvedena vanredna uprava pod kontrolom države, nakon odluke sudija da fabrika treba da očisti zagađenja ili da bude zatvorena. ArselorMital, najveći svetski proizvođač čelika, prošle godine se dogovorio da kupi tu fabriku i otkloni njene probleme.

Arselor je trebalo da preuzme Ilvu 1. jula ove godine, ali je ministar industrije Luiđi Di Majo, čija je stranka (Pokret pet zvezda) dugo vodila kampanju za zatvaranje postrojenja, saopštio da će primopredaja biti odložena.

"Procenjujem svaki mogući uticaj koji se odnosi na odluku koju ću morati da donesem. Uticaj koji će ona imati na životnu sredinu, društvo, ekonomiju i zapošljavanje", rekao je Di Majo.

Iz ArselorMitala su odbili da daju komentar.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara