Novopečene tate u Hrvatskoj dobijaju još privilegija od 1. avgusta

Pixabay

Zaposleni ili samozaposleni očevi u Hrvatskoj ubuduće će imati pravo na 10 radnih dana plaćenog roditeljskog odsustva nakon rođenja deteta. 15 radnih dana mu sleduje u slučaju blizanaca ili trojki, objavila je u svom njuzleteru međunarodna kompanija za korporativno pravo CMS Law. 

Odsustvo se može koristiti bilo kada pre nego što dete napuni šest meseci, nezavisno je od bilo kog potencijalnog roditeljskog prava koje koristi majka deteta i ne može se preneti na drugu osobu. 

Za vreme korišćenja roditeljskog odsustva, otac ima pravo na naknadu zarade koja će obično biti jednaka njegovoj prosečnoj zaradi u prethodnih šest meseci.

Ovi amandmani deo su poslednjih izmena  Zakona o porodiljskom i roditeljskom izdržavanju koji reguliše pravo roditelja i staratelja na odsustvo i finansijsku podršku. Trenutno važeći zakon stupio je na snagu u julu 2008. godine i do sada je šest puta menjan i dopunjavan.

Ovim izmenama hrvatsko zakonodavstvo se uskladilo sa evropskom direktivom o usklađivanju roditeljstva i rada. Očekuje se da će izmene zakona doprineti povećanju nataliteta i socijalnog statusa porodica. 

Hrvatska je 50% razvijenija od Srbije, ali dobro je da se takmičimo
Hrvatska zvanično primljena u evro zonu
Za devet godina broj stanovnika Srbije manji za 336.000


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.