Od ponedeljka u vrtić, ali su potvrde potrebne i za decu i za roditelje

Foto: Pixabay

Beogradski vrtići počeće da dočekuju najmladje sugradjane od ponedeljka, 11. maja, ali samo pod uslovom da deca imaju potvrdu pedijatra da su zdrava, a roditelja potvrdu od poslodavca da moraju da se vrate na posao, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je danas gostujući na Radio-televiziji Srbije naveo da će predškolske ustanove imati razumevanja za roditelje koji nisu uspeli da od petka do ponedeljaka od poslodavca dobiju potvrdu da nisu u mogućnosti da rade od kuće, kao i da se u prvo vreme očekuje povratak oko 13.500 mališana.

Gak je naveo da je Sekretrijat za obrazovanje i dečju zaštitu za vrtiće obezbedio zaštitna sredstva, dezobarijere i dovoljno sredstva za dezinfekciju, kao i da će roditelji deccu morati u vrtiće da dovode noseći maske i rukavice.

Dnevni list Danas izvestio je da pojedini privatni vrtići u Beogradu traže da se polovina naknade za čuvanje dece plati bez obzira da li će dece ići u vrtić ili ne.

Predsednica Udruženja privatnih predškolskih ustanova Beograda Duška Tasić je za taj list objasnila da je svaki od vrtića pojedinačno donosio odluku o tome kako će se naplaćivati usluge za maj.

Gak je sa druge strane naveo da refuncadija za maj počinje od 11. maja, kako za privatne tako i za društvene vrtiće. I dalje nije jasno šta će se desiti sa ratama za mart, čiju naplatu zahtevaju neki privatni vrtići.

Naime, privatni vrtići ugovore zaključuju sa roditeljima, tako da ne moraju da postupe po preporuci Gradskog sekretarijata da se prethodne naknade, za mesec mart, računaju zaključno sa 13. martom, kada su predškolske ustanove prestale sa prijemom dece.

Privatni vrtići traže da se šteta od zdravstvene krize deli solidarno

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara