Orakl pobedio u nadmetanju za TikTok, još nije poznato šta tačno dobija

Foto: Pixabay

Kineska kompanija Bajtdens (ByteDance) obavestila je Majkrosoft da neće prodati američki deo poslovanja svoje aplikacije TikTok, već da će stupiti u partnerstvo sa korporacijom Orakl, javlja Rojters.

"Uvereni smo da je naš predlog bio dobar za korisnike TikToka i da bi zaštitio interesa nacionalne bezbednosti. Da bismo to uradili, napravili bismo značajne promene kako bismo osigurali da usluga ispunjava najviše standarde sigurnosti, privatnosti... i borbe protiv dezinformacija", saopštio je Majkrosoft.

Neimenovani Rojtersovi izvori navode da je kineski tehnološki gigant dogovorio partnerstvo sa Oraklom, kako bi izbegla zabranu poslovanja u SAD.

Vol strit džurnal, pozivajući se na sopstvene izvore, javlja da je Orakl zapravo dogovorio otkup TikTokovog poslovanja u Sjedinjenim Državama, ali napominje da dogovor "verovatno neće imati oblik klasične (direktne) prodaje".

S druge strane, kineska državna televizija CGTN javila je rano jutros da Bajtdens neće prodati kod svoje aplikacije ni Oraklu ni Majkrosoftu, kao ni drugim američkim firmama.

Orakl će početi da upravlja podacima TikTokovih korisnika u SAD, a između dve firme i dalje teku pregovori o o preuzimanju udela u američkom poslovanju TikToka.

Predsednik SAD Donald Tramp dao je prošlog meseca kompaniji Bajtdens rok da proda ili obustavi operacije u Americi ili da se suoči sa zabranom poslovanja.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara