Osnivač Instagrama pokrenuo sajt za pomoć lokalnim restoranima

Foto: Pixabay

Jedan od osnivača društvene mreže Instagram Majk Kriger pokrenuo je internet stranicu za pomoć lokalnim restoranima putem kupovine poklon kartica, zbog krize izazvane koronavirusom, piše portal TechCrunch.

Kriger i njegova supruga Kejtlin pokrenuli su ove nedelje veb-sajt SaveOurFaves, kako bi pomogli restoranima i kafeima u Zalivskoj oblasti u okolini grada San Franciska u američkoj državi Kaliforniji. Na veb-sajtu se nalazi imenik lokala koji prodaju poklon kartice kako bi nadoknadili izgubljeni prihod zbog mera samoizolacije.

Korisnici mogu da potraže određeni lokal ili da listaju imenik po četvrtima, i da bez dodatnih naknada kupe poklon kartice direktno od restorana koji izaberu.     

“Više ne možemo napolje zbog koronavirusa (San Francisko je pod vanrednim merama), pa smo počeli da kupujemo poklon kartice kako bi pomogli našim omiljenim kafeima i restoranima tokom ovog nepredvidivog perioda. SaveOurFaves je naš jednostavan način da olakšamo ljudima da pomoćnu lokalnim preduzećima”, kaže bračni par Kriger. 

Za sada je plan da se SaveOurFaves fokusira na Zalivsku oblast San Franciska, gde Krigerovi žive. Na sajtu je trenutno spisak 700 restorana i kafea, na koji se dnevno dodaje 50 novih. Slični veb-sajtovi pojavljuju se i na drugim mestima, kao što je Help Main Street u Njujorku.  

Majk Kriger i drugi osnivač Instagrama Kevin Sistrom napustili su kompanije Instagram i Fejsbuk (Instagram je u Fejsbukovom vlasništvu) u novembru 2018, nakon sporova zbog smanjenja Instagramove autonomije. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara