Paket pun iznenađenja: Smeće iz Nacionalnog parka stiže na kućnu adresu

Foto: Wikipedia/ Paxzcasso

Uprava popularnog Nacionalnog parka Kao Jai na Tajlandu poštom će vraćati smeće neodgovornim posetiocima, izjavio je Ministar životne sredine te zemlje, prenosi BBC.

Posetioci će pri dolasku morati da se registruju u upravi parka, pa je jednostavno doći do njihovih adresa, što olakšava rendžerima da nađu ljude koji ostave smeće.

Ministar životne sredine Tajlanda Varavut Silpa-Arča postavio je na Fejsbuku slike smeća u kartonskim kutijama, koje je  spremno za slanje neodgovornim posetiocima.

U objavi ljudi se podsećaju da je zagađivanje životne sredine na Tajlandu kažnjivo zatvorom do pet godina i teškim novčanim kaznama.

Uz pošiljku sa smećem posetioci će takođe primiti i krivičnu prijavu.

Uz smeće, prazne plastične boce, konzerve i kese od čipsa, u objavi se navodi i da će u paketu stajati i poruka sa tekstom: "Zaboravili ste ove stvari u Nacionalnom parku Kao Jai".

Pored toga što zagađuje životnu sredinu, zvaničnici parka navode da je ostavljanje smeća veoma opasno po životinje koje žive u parku, jer mogu da ga pojedu.

Nacionalni park Kao Jai nalazi se blizu Bangkoka, glavnog grada Tajlanda, veoma je popularan među planinarima i pokriva više od dve hiljade kvadratnih kilometara.

Kao najstariji nacionalni park u Tajlandu, poznat je po vodopadima, životinjskom populacijom i pejzažima.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara