Payoneer će korisnicima vratiti sav novac, tvrdi direktor

Foto: Pixabay

Pejonir (Payoneer) će svojim korisnicima vratiti sav novac koji je trenutno zamrznut zbog bankrota majke-firme Vajerkarda (Wirecard), izjavio je izvršni direktor Pejonira za Startit Dnevnik

"Iako je (britansko regulatorno telo za finansijske operacije Financial Conduct Authority) FCA izneo ohrabrujuće znakove napretka u svojoj reviziji Vajerkarda, odlučili smo da ne čekamo ishod. Čak i ako postoji manjak, naša namera je da Pejonir popuni prazninu, tako da dobijete 100 odsto svog novca nazad", kaže izvršni direktor Pejonira Skot Galit.

"Uvek smo bili tu za vas – naše kupce i klijente – i uvek ste bili tu zbog nas. Neumorno radimo na pronalaženju rešenja. Imamo milione korisnika širom sveta, pa je bilo potrebno da sarađujemo sa strateškim partnerima kako bismo pronašli dovoljno likvidnosti da bismo mogli ovo da učinimo", rekao je Galit.

Ubrzo potom, FCA je ukinuo ograničenje aktvnosti Vajerkardu, ali se još uvek čeka da i transakcije putem Pejonira prorade.

Podsetimo, nemačka finansijska kompanija Vajerkard podnela je zahtev za bankrot što je rezultovalo blokadom svih kartica i sredstava na njima za korisnike Pejonira širom sveta, uključujući i Srbiju.

Pejonir na svom blogu rekao da je novac svih korisnika odgovarajuće zaštićen i da veruju da je ovo zamrzavanje privremeno.

Pored toga na Pejonirovom Twitter nalogu se navodi da je ova kompanija "snažna, stabilna i radi na tome da vaš novac bude zaštićen".

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Marko

    Prva recenica je vrlo konfuzna. Wirecard nije majka-firma Payoneer-u nego za Wirecard Ltd, Britansku kompaniju sa kojom Payoneer saradjuje oko izdavanja kartica.