Payoneer počeo da izdaje platne kartice, preuzima to poslovanje od Wirecard-a

Foto: Pixabay

Kompanija Payonner će početi da izdaje Mastercard pripejd platne kartice, kako bi povećala sigurnost svojih korisnika, saopštio je generalni direktor fintech kompanije Adam Koen. 

Kartice će izdavati Payoneer Europe segment kompanije, koja će i upravljati sredstvima koja budu demonovana na račune klijenata, a koju je Centralna banka Irske ovlastila da upravlja elektronskim novcem.

Sve postojeće platne kartice kojima je upravljao Wirecard će takođe preći u Payoneer porodicu obzirom da. kako se navodi, veliki broj korisnika se ne "oseća komotnost" prilikom korišćenja usluga osramoćenog finansijskog giganta.

Krajem juna je usled hapšenja i nestanka milijardi evra izbio skandal sa kompanijom Wirecard, čije je kartičarske usluge koristio i sam Payoneer. 

Sredstva korisnika su tada bila zamrznuta, a iako su kartice vremenom odblokirane, ostalo je pitanje koja je budućnost za Payonner i da li će se servis nakon toga oporaviti, navodi portal Netokracija.

"Klijenti Payonner-a mogu nastaviti da koriste svoje postojeće kartice sa sigurnošću, znajući da Payonner Europe sigurno čuva njihova sredstva", navodi se u zvaničnom saopštenju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara