Petnaestogodišnjak zarađuje milione od video igre

Petnaestogodišnji dečak Mohamed Ali iz Velike Britanije, koji je osmislio kompjutersku igricu kada je imao samo 12 godina, sada zarađuje milione, a, kako kaže, cilj mu je iskorenjivanje siromaštva u svetu.

Programiranje kompjuterskih igrica je naučio na kursevima na internetu, čitanjem knjiga i prikupljanjem informacija na specijalizovanim stranicama.

Onda je osmislio igricu "Project 2006" koja je privukla preko tri hiljade članova za samo mesec dana, a da bi igrali morali su platiti šest funti mesečno.

Dečak je za BBC radio kazao kako je i sam bio iznenađen uspehom koji je ostvario ovom igricom.

"Bio sam šokiran povratnim informacijama. Imao sam više od 100 hiljada pregleda i preko tri hiljade članova koji su bili registrovani i to samo mesec dana od objavljivanja", rekao je Ali.

Pokrenuo je i svoju internet stranicu koja je usmerena na savetovanje oko poslovanja, a i igrica koju je kreirao kao 12-godišnjak i dalje mu donosi velike prihode.

Istakao je kako ne troši mnogo novca, dodajući kako jedan deo donira brojnim organizacijama koje se bore protiv siromaštva i gladi u svetu.

"Moja inspiracija je Bil Gejts i ne samo zbog toga što je zaradio veliki novac s Microsoftom, već i zato što svoj novac deli s onima kojima je to potrebno. To želim i ja, da potpuno nestane siromaštva", rekao je ovaj petnaestogodišnjak.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara