Plaže u Barseloni otvorene za vežbače

Foto: Pixabay

Barselona je otvorila plaže za one koji žele da se bave fizičkom aktivnošću, a oni koji žele da džogiraju, plivaju ili surfuju moći će da ih koriste u periodu od šest do deset sati ujutro, prenosi France24.

"To je za individualno bavljenje sportom... Ne možeto u šetnju, da sednemo sa društvom ili napravite piknik", rekao je član gradskog veća Barselone Eloi Badija.

Kako javlja agencija Frans pres, neki posetioci plaže Barseloneta, jedne od najpopularnijih u gradu, prekršili su to pravilo i boravili su na plaži bez fizičke aktivnosti. Oni su otišli nakon dolaska policije.

Pre Barselone, plaže su za vežbače otvorili i drugi gradovi, kao što su San Sebastijan na severu i Valensija na istoku Španije.

U Španiji su počeli da rade i mali preduzetnici, kao što su frizeri, uz poštovanje mera za održavanje razdaljine, javlja Rojters.

U sledećoj fazi ublažavanja mera u ograničenom kapacitetu počeće da rade i barovi i restorani, a biće moguće i okupljanje u verskim objektima.

Plaže će biti otvorene za sunčanje u četvrtoj i poslednjoj fazi, koja se očekuje krajem juna. Tada će biti dodatno ublažene i restrikcije na rad prodavnica i restorana.

"Mi vodimo intenzivniji društveni život nego druge evropske zemlje i ponekad je teško poštovati mere društvene distance, ali moramo ih još malo držati na snazi. To neće trajati dugo, ali ako sada ne održimo mere možda će potrajati duže nego što bismo hteli", rekao je epidemiolog Fernando Simon, direktor Centra za koordinaciju u hitnim zdravstvenim situacijama pri ministarstvu zdravlja Španije.

Vlada Španije odlučuje koje regije će postepeno preći u drugu fazu ublažavanja mera.

"Dve oblasti je epidemija snažnije pogodila, Madrid i Barselonu, i možda je razumno da se u njima mere ukidaju sporije", rekao je zamenik premijera Pablo Iglesijas.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara