Posle ponuda, Kinezi vrše analizu u Gorenju

Slovenačka kompanija Gorenje pozvala je tri potencijalna strateška partnera iz Azije da izvrše detaljan pregled poslovanja u tom proizvođaču aparata.

Sve tri azijske kompanije podnele su neobavezujuću ponudu za preuzimanje većinskog udela u Gorenju, navodi se na zvaničnom sajtu slovenačke kompanije.

Kompanija Gorenje je prošle nedelje saopštila da su stigle četiri ponude potencijalnih strateških partnera, od kojih su svi aktivni u sektoru kućnih aparata i dolaze iz Azije.

U utorak je primljena i peta ponuda potencijalnog strateškog partnera iz Evrope, koji takođe posluje u industriji kućnih aparata.

Nakon detaljne analize i revizije "poslovnih i drugih elemenata" od pet ponuda, za fazu sprovođenja detaljne analize (due diligence) pozvana su tri potencijalna partnera koji dolaze iz Azije i aktivni su u industriji, a podneli su ponudu za preuzimanje najmanje 50 posto plus jednu deonicu kompanije.

Prema nezvaničnim informacijama lista "Finance", neobavezujuće ponude podneli su trenutno najveći svetski proizvođač uređaja Haier i jedan od najvećih kineskih proizvođača Hefei Meiling.

Kineski div Midea, koji proizvodi široku paletu električnih aparata, a najpoznatiji je po klima uređajima, takođe se spominje među zainteresovanima.

Tri potencijalna partnera će od 23. marta dobiti pristup virtuelnoj sobi s podacima o Gorenje Grupi, a biće im omogućen i obilazak odabranih mesta, kao i grupni sastanci s upravom društva.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara