Prazno srednje sedište u avionima - zavisi gde letite

Foto: Pixabay

Putnici, aviokompanije i aerodromi suočavaju se sa nizom pravila koja su postavljena usled pandemije zbog kojih će letenje biti drugačije u gotovo svim zemljama, prenosi Reuters. 

Na Tajlandu ne možete imati hranu ni vodu tokom leta i morate nositi masku. U Maleziji i Indoneziji, avion mora biti poluprazan. U Sjedinjenim Državama i Evropi nije obavezno da aviokompanije ostave srednje sedište prazno.

Mere za sprečavanje širenja koronavirusa promenile su način na koji ljudi putuju.

„Kada se letovi ponovo pokrenu biće problema. Postojaće strah od putovanja “, rekao je Subas Menon, šef Asocijacije azijsko-pacifičkih aviokompanija. 

„Putovanja neće biti potpuno prijatna zbog svih mera koje su uvedene“, dodao je on.

Aviokompanije vodile su jednu od većih diskusija o tome da li bi srednja sedišta u avionima trebalo da budu prazna.

To bi ograničilo avione na dve trećine uobičajenog kapaciteta, što nije dovoljno da većina aviokompanija ostvari zaradu bez povećanja cena.

U Evropi se aviokompanije uglavnom odupiru pozivima da ostave prazno središte, ali pokušavaju da zaštite svoje putnike na druge načine.

„Morate zapamtiti da avion nije mesto za socijalno distanciranje, tako da morate da ublažite zdravstvene rizike na drugi način, a maske za lice su dobar primer tih sredstava“, izjavio je Rojtersu izvršni direktor Finnair Plc, Topi Maner.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara