Split FOTO: Pexels

Predstavnici najvećih irskih hotela traže radnike u Splitu

Split FOTO: Pexels

Predstavnici najvećih hotelskih grupacija u Irskoj stižu u u Split po radnu snagu: traže čistačice, kuvare, konobare, ali i menadžere.

Menadžer irske kompanije za zapošljavanje Action Recruitment u Hrvatskoj Vinko Ninčević veruje da će i ovog puta najveći irski poslodavci iz hotelijerske branše pronaći potreban kadar, kao što je bio slučaj na sajmovima poslova u Zagrebu koji su postigli odličan uspeh, piše Slobodna Dalmacija.

"Reč je o predstavnicima najvećih hotelskih grupa iz Irske, vlasnicima hotela s pet i četiri zvezdice, koji će intervjuisati zainteresovane kandidate za poslove u hotelijerstvu od čistačica do vrhunskog menadžerskog kadra", kaže Ninčević, koji je skupove iste vrste, na kojima se susreću oni koji posao traže i oni koji ga nude, uspešno već organizovao u februaru, aprilu i julu.

"Od stotina kandidata čije su mi biografije stigle u mesec dana, teškom sam mukom probrao najbolje, jer zaista je tu bilo ljudi s vrhunskim kvalifikacijama, a posao je u Irskoj na koncu pronašlo devedeset odsto kandidata. Od oktobra prošle godine do danas, preko nas je u Irsku otišlo 120 ljudi. Prijatelji me znaju zezati da iseljavam ljude odavde, ali situacija je, zapravo, sasvim obrnuta. Mnogi će se od tih ljudi, kad nakon nekoliko godinu steknu kapital i profesionalno iskustvo, vratiti ovde da bi otvorili vlastiti biznis i ponudili na hrvatskom tržištu ono što su u Irskoj, u kojoj je hotelijerska i ugostiteljska struka na višem nivou".

Na pitanje kako se kreću plate, odgovara da je najbitnija stavka smeštaj.

"Ako ga poslodavac osigurava zaposlenom, onda je on u vrlo dobrom položaju. Najam stana ili kuće u Dablinu su jako skup i teško ih je pronaći, ali u drugim, manjim sredinama, u kojima kvaliteta življenja nije ništa gora, do stana ili kuće za najam može se doći brzo i za pristojan novac, pa baš zato kontaktiramo i poslodavce izvan glavnog irskog grada", savetuje.

Kaže da čistačica zaradi oko 20.000 evra godišnje neto, kuvar 26.000, a menadžer hrane i pića 31.000 evra neto godišnje.Pr

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara