Foto: Pixabay

Prošle godine preuzeto 204 milijardi mobilnih aplikacija

Foto: Pixabay
Vlasnici mobilnih telefona su tokom 2019. godine preuzeli rekordnih 204 milijarde aplikacija i potrošili oko 120 milijardi dolara na njihovu kupovinu, održavanje ili pretplatu, prenosi portal TechCrunch.

Analitičarska kompaniaj App Annie je u svom godišnjem izveštaju o stanju u industriji pametnih telefona navela da je broj preuzimanja od 2016. godine uvećan za 45%, a da se potrošnja novca u aplikacijama u istom periodu više nego udvostručila.

Najviše novca, skoro tri četvrtine, potrošeno je na video igrice, a pretplate su postale glavni način finansiranja za većinu preostalih aplikacija.

Ista kompanija navodi da bi celokupna mobilna industrija do 2023. godine trebala da doda 4.800 milijardi dolara svetskom bruto domaćem proizvodu, kao i da će reklamiranje putem aplikacija da ove godine postane biznis globalno vredan 240 milijardi dolara.

Prosečan korisnik pametnog telefona provodi nešto manje od četiri sata dnevno sa raznim aplikacijama, dok populacija starosti od deset do 23 gdoine isto toliko vremena posvećuje svakoj instaliranoj aplikaciji svakog meseca.

PROČITAJTE JOŠ:


pošaljite komentar

Nema komentara