FOTO: Pixabay

Proizvođač igračaka kupiće vlasnika Pepe praseta

FOTO: Pixabay

Kompanija Hasbro ponudila je četiri milijarde američkih dolara za kupovinu preduzeća Entertainment One, koje pravi popularne dečije crtane filmove o Pepi prasetu, piše Blumberg (Bloomberg).

Ovaj američki proizvođač igračaka hoće da plati 6.84 dolara po akciji, što je za 26 odsto više od vrednosti akcije na zatvaranju berze u četvrtak.

Kupovina Pepe praseta bio bi najveći ugovor u istoriji Hasbro, i predstavlja iskorak ove firme u medijsku sferu, piše Blumberg.

Kako navodi ovaj medij, postoji šansa da Entertainment One dobije suparničku ponudu za kupovinu, ali mala je verovatnoća da će neko ponuditi povoljniju ponudu od Hasbro.

Svojevremeno je britanski ITV ponudio 1,2 milijarde dolara za kupovinu Entertainment One, ali je ova firma odbila da pregovara o ponudi.

Hasbro je u prošlosti licencirao svoje proizvode studijima koji bi onda pravili animirane i igrane serije i filmove o tim igračkama, za šta su možda najbolji primer Transformersi.

Međutim, sa kupovinom Entertainment One taj proizvođač igračaka će po prvi put imati sopstvene kapacitete za stvaranje proizvoda za film i TV, piše Blumberg.

PROČITAJTE JOŠ:

Evropska komisija kaznila Sanrio zbog Helo Kiti

Kinezi nezaustavljivo proizvode lažne Lego kocke

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara