Nutela FOTO: Ferrero.co.uk

Proizvodnja Nutele u Francuskoj stala zbog "uočenog problema s kvalitetom"

Nutela FOTO: Ferrero.co.uk
Uprkos insistiranju medija, Ferero još nije objavio informaciju šta je kompaniju nateralo da zaustavi proizvodnju Nutele u svojoj najvećoj fabrici u Francuskoj.

Portparol te kompanije odbio je da govori o detaljima, a prema šturim informacijama, pogoni za proizvodnju stali su zbog uočenog problema sa kvalitetom.

"Privremeno smo zatvorili fabriku zbog dodatnih mera opreza, imamo dovoljno zaliha da zadovoljimo potrebe tržišta. Potvrđujemo da na tržištu nema pogođenih proizvoda", navode u kompaniji. 

Iako Ferero upravlja nad 23 pogona na pet kontinenata, francuska fabrika je izuzetno važna za njihovo poslovanje. U njoj se, kako prenose mediji, dnevno proizvede 600.000 teglica popularnog čokoladnog krema s lešnicima, što je četvrtina ukupne proizvodnje. 

Britanski mediji dodatno insistiraju da priča dobije epilog. Pitaju se zbog čega se italijanska kompanija odlučila na ovaj potez samo dve nedelje pre održavanja Dana palačinki (5. mart), kada prodaja u Velikoj Britaniji, po priznanju Ferera iz 2017, poraste i 30 procenata. Evropska tržišta, uključujući Veliku Britaniju, Nemačku i Poljsku, zaslužna su za rast kompanije, ali Francuzi troše više Nutele nego bilo koja druga nacija.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara