Razvela se od muža posle 22 godine braka jer je glasao za Trampa

Gejl Mekormik, koja sebe opisuje kao demokratu koji naginje ka socijalizmu, bila je zapanjena kada je njen suprug jednog dana tokom ručka rekao da će glasati za Donalda Trampa.

Ova penzionisana čuvarka zatvora izjavila je da je njegova odluka bila nešto preko čega nikako nije mogla da pređe, pa je stoga odmah podnela zahtev za razvod braka, piše Independent. 

"Osećam se prevareno. Kao da mi je ceo život prošao u zamajavanju. Njegova odluka otvorila je neka pitanja sa kojima se nikad do sada nismo suočili. Shvatila sam koliko sam daleko otišla u prihvatanju stvari koje nikad ne bih prihvatila kad sam bila mlada", rekla je. 

Ovo nije jedini porodični sukob koji su prouzrokovali poslednji američki predsednički izbori. Rezultati ankete koju su sproveli Rojters i Ipsos, u periodu između 27. decembra i 18. januara, pokazali su da su rasprave ispitanika sa porodicom i prijateljima u vezi sa politikom u to vreme skočile sa 33 na 39 odsto. U anketi je učestvovalo 6.426 ljudi. 

Čak 16 odsto ispitanika izjavilo je da je zbog izbora prestalo da govori sa članom porodice ili prijateljem, a 13 odsto njih je iz istog razloga okončalo bar jedan porodični ili prijateljski odnos. 

Ipak, izbori su doveli i do formiranja novih veza – 21 procenat ljudi izjavio je da su ih navedene okolnosti zbližile s nekim koga ranije nisu poznavali.


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara