Foto: Nova ekonomija

Rumunima se ne daje više od 60 evra za čišćenje

Foto: Nova ekonomija
Skoro polovina Rumuna (46,6 odsto) ne bi platilo više od 40 do 60 evra za generalno čišćenje kuće do 65 kvadrata, pokazuje istraživanje Ajusto.ro, a prenosi rumunski Business Review.

Trećina njih (29,2 odsto) smatra da je pristojan trošak za tu namenu sve što je manje od 40 evra, a tek petina njih dala bi između 60 i 80 evra za generalno čišćenje kuće.

Rumuni su veoma striktni kad je čišćenje kuće u pitanju, pa tako 35 odsto čisti kuću jednom nedeljno, 32,1 čisti redovno kuću, ali nema određene dane kada to radi.

PROČITAJTE JOŠ:

Kada je reč o sezonskom čišćenju 48,7 odsto Rumuna uzima u obzir mogućnost renoviranja celog stana ili bar jedne prostorije, dok 27,4 odsto njih odlučiće se na ovaj korak samo ako je zaista neophodno, a čak 23,9 odsto nije ni razmišljalo o tome.

Za Rumune sezonsko čišćenje znači menjanje garderobe u ormanu i intezivno čišćenje stana, a prioritet u održavanju prostorija ima najpre kuhinja sa 77,1 odsto, potom kupatilo sa 58,4 procenta, tek onda spavaća soba – 37, 3 odsto i na kraju dnevna soba 33,7 odsto.

S druge strane, ova nacija najviše voli da provodi vreme u kuhinji, jer tu pripremaju omiljena jela i obeduju sa najbližima (40,8 odsto), dok je na drugom mestu spavaća soba (30,3 odsto). Tek na trećem mestu nalazi se dnevna soba, gde 28,9 procenata Rumuna voli najviše da boravi tokom dana.


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara