Saga: Ko želi da krstari sa nama mora biti vakcinisan

Foto: Pixabay

Svako ko ide na letovanje ili krstarenje Sagom 2021. godine mora biti potpuno vakcinisan protiv Covid-19, rekao je ovaj turoperator, prenosi BBC.

Saga, koja je specijalozovana za odmore za ljude preko 50 godina, kaže da želi da obezbedi sigurnost i zdravlje svojih putnika.

Kompanija je saopštila da će odložiti ponovno pokretanje svojih putničkih paketa do maja kako bi kupcima pružila dovoljno vremena da dobiju vakcine.

"Zdravlje i sigurnost naših putnika uvek su nam bili prioritet, pa smo doneli odluku da zahtevamo da svi koji putuju s nama budu u potpunosti vakcinisani protiv Covid-19", rekla je Saga u izjavi.

Kompanija je rekla da je njena politika vakcinacije dodala jače procese sigurnosti koji su već planirani za povratak putnika.

To uključuje zahtevanje da putnici pre svog putovanja urade test, kao i puni medicinski pregled.

Kapacitet brodova takođe će biti ograničen na najviše 800 ljudi.

Bilo je ozbiljnih epidemija kovida na krstarenjima rano u toku pandemije, pre nego što su nametnuta ograničenja putovanja.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Dobrila Lekić

    Sramota, ne treba niko da putuje njihovim brodom. Nečuvena ucjena i pritisak da ljudi prime neprovjereni i ničim garantovani sadržaj tzv. vakcine. Ucjene su počele, nemojte putovati, sjedite kući, vidjet ćemo ko će duže izdržati.